חימום תת רצפתי

בן נעים מערכות חימום מציגים בפניכם את אחד הפתרונות היעילים והחסכונייים ביותר בישראל של שנת 2018, מערכת חימום תת רצפתי. מהו אותו מערך חימום מרכזי המכונה 'החימום התת רצפתי'? ומה יתרונותיה של שיטת חימום זאת? במאמר זה המומחים של בן נעים משתפים אתכם בכל המידע שיש לדעת.

הדרך הטובה ביותר לחמם את הבית – חימום תת רצפתי

המטרה העיקרית של חימום תת רצפתי היא לחמם את רצפת הבית או העסק שלכם. מערכת חימום זו מאפשרת ויסות של החום באמצעות תרמוסטט המותקן בכל חדר והמערך שלה כולל גופי חימום חשמליים (בימינו עלות האחזקה של גופי חימום חשמליים יקרה מאוד ולכן אפשרות זו אינה מומלצת), או צינורות מים חמים המונחים מתחת לריצוף הקיים. נכון להיום ניתן להתקין מערכת חימום מסוג זה מתחת לרוב סוגי הריצוף, אך מומלץ שהתקנת המערכת תיעשה בעת שיפוץ הבית או בנייתו וזאת משום שתהליך ההתקנה מחייב פירוק של הריצוף או מקטעים ממנו והרכבתו מחדש. נכון להיום, רוב האנשים שמחליטים לערוך שיפוץ בבית או לבנות בית חדש מעוניינים בחימום הבית באופן חכם וזאת על ידי מערכת מרכזית בו פועלת משאבת חום. מערכת החימום התת רצפתית שתאפשר לילדיהם לשחק יחפים על הרצפה גם בימים הקרירים של השנה מבלי לדאוג שמא הם יתקררו וליהנות מבית חמים בעל טמפרטורה אחידה בכל חלקיו.  

לא מוותרים על צנרת איכותית בחימום מרכזי

אחד מהחלקים החשובים ביותר במערך חימום תת רצפתי הוא הצנרת. חשוב לדעת שקיימים סוגים שונים של צינורות ולכן תמיד חשוב לוודא שבוחרים בשירותיה של חברה שמספקת צינורות איכותיים. הצינורות האיכותיים ביותר בנויים משלוש שכבות: פלסטיק, אלומיניום ופלסטיק קשיח ומותקנים מתחת לריצוף ללא חיבורים וזאת על מנת למנוע מצב בעייתי של צינור דולף כתוצאה מחיבור שאינו תקין. חשוב לדעת שמערכת צינורות איכותית אמורה להיות עמידה בפני דליפה או פגיעה כלשהי וזאת משום יכולת ההעמסה שלה ועמידותה בפני הטמפרטורה הגבוהה של המים ולחץ המים. בעל מקצוע מיומן יתכנן מראש את חלוקת שטח הבית למספר מעגלים, כאשר בכל מעגל יונח צינור רציף אשר יצא מרכזת המים ויחזור אליה (מעגלי).

השפעת חלקי המערכת על החימום בבית

בידוד – מעגל הצנרת התת רצפתית תמיד יונח על שכבת בידוד עליה יריעה של אלומיניום. מטרתו של הבידוד היא לשמור שהחום יעלה כלפי מעלה בלבד והאלומיניום שעליו עוזר להקרין את החום אפקטיבית כלפי מעלה. צנרת החימום התת רצפתי תמיד תתחבר לבידוד על ידי אטבים מיוחדים המאפשרים לצינור להתכווץ או להתרחב (פעמים משתמשים באזיקונים או רשתות ברזל).

מרכזיית חלוקה – החלק המרכזי והחשוב ביותר של מערכת החימום התת רצפתית הוא מרכזיית החלוקה. מרכזייה זו תמיד תכלול פורקי אוויר, מדי חום, קוטר מתאים למעבר המים, אפשרות לחיבור ברזים חשמליים ועוד.

יחידת אנרגיה – אותה יחידה שאחראית על חימום המים המסוחררים בצנרת, כמו למשל תנור הסקה או משאבת חום חשמלית.

שליטה ובקרת טמפרטורה – נכון להיום יש אפשרות לשלוט בנפרד על הטמפרטורה בכל חדר בבית, אם מבחינת כיבוי והדלקה ואם מבחינת הטמפרטורה הרצוייה בכל אחד מחלקי הבית.

לסיכום, רוב האנשים אשר בונים או משפצים את ביתם מבינים את הצורך החשוב במערכת חימום איכותית ובוחרים באותה מערכת שמצליחה להציג את כמות היתרונות הרבים ביותר, קרי, מערכת חימום תת רצפתי. באם גם אתם מעוניינים במערכת חום בטיחותית שמפזרת את החום באופן אחיד בכל חלקי הבית, שעמידה לאורך שנים, שאינה מייבשת וכזו שצורכת פחות חשמל בהשוואה אל מערכת חימום אחרת, אתם מוזמנים לפנות אלינו.